PUNO DRVO. PUNA SNAGA.


JOOLA XYLO kombnira jedinstven osjećaj punog drveta sa zahtjevima modernog stolnog tenisa. Poseban dodir punog drveta je neophodan za mnoge igrače. JOOLA XYLO prenosi ovaj osjećaj stapanja s drvetom, a  također pruža dovoljan ofanzivni potencijal kroz kreativne tehnologije i kombinacije furnira. XYLO 5 i XYLO 7 su pravi izazov za svakog ambicioznog ljubitelja punog drveta.
65080_XYLO-5_2
Xylo-5_Logo-wh-600x140

THE BULLSEYE

Petoslojni XYLO 5 ima unutrašnje furnire Ayous i Kiri dajući osjećaj reketa, kao i kontrolu iznutra prema van. Vanjski furnir Hinoki je termički obrađen posebnom tehnologijom i time dobija na čvrstoći. Rezultat je drvo koje ima konzistentne, izbalansirane karakteristike igranja preko cijele površine reketa (uvećan sweet spot). Ako tražite reket s kontrolom, preciznošću i prirodnim dodirom onda je XYLO 5 savršen izbor.
rating-xylo-5-600x417
hinoki-600x763

HINOKI INNER LAYER


Hinokijev mekši osjećaj pruža jedinstven dodir koji povećava vrijeme kontakta lopte za okretanje i kontrolu.

AYOUS INNER LAYER


Porijeklom iz Afrike, AYOUS savršeno nadoknađuje težinu Hinoki vanjskih furnira svojom lakoćom i ima odličan odnos snage i težine. Zbog prirodno većih pora drveta, ono održava elastične karakteristike koje ga čine idealnim za igru blizu stola.

KIRI CORE


Izdržljiv i tvrd, a ipak lagan, KIRI se koristi kao furnir jezgra i ključ je za održavanje ukupne ravnoteže oštrice. Ovo tvrđe drvo smanjuje vibracije i odlično je za pravljenje tih direktnih snimaka.

Xylo-7_Logo-wh-600x140

DRVO. MOĆ DRVETA.​

Sa svojim Limba vanjskim furnirima sedmoslojni XYLO 7 je idealan za ofanzivne topspin igre. Nešto mekši unutrašnji furniri napravljeni od Ayous stvaraju ugodan balans bez značajnog gubitka brzine. Ljubitelji punog drveta sa željom da krenu u ofanzivu će se jako zabaviti sa XYLO 7.
65080_XYLO-7_2
rating-xylo-7-600x417
hinoki-600x763

LIMBA TOP LAYER


Limba gornji – furnir osigurava srednje tvrd osjećaj sa više putanja. Pogodno je savršeno za topspinu igru i sa poludistance.

AYOUS INNER LAYER


Endem za Afriku, AYOUS je savršen izbor za izradu lagane oštrice od 7 slojeva. Veće pore drveta rezultiraju elastičnim karakteristikama koje ga čine idealnom komponentom za igru blizu stola. Zbog svoje lakoće, elastičnosti i odličnog odnosa snage i težine, dobro je izbalansiran i sposoban da proizvodi brže udarce sa visokom kontrolom i preciznošću.